Η προληπτική ιατρική σώζει ζωές καθώς δεν επιτρέπει νοσήματα να κάνουν την εμφάνισή τους!

Ποιοί είναι οι «στόχοι» της προληπτικής καρδιολογίας και πως τους επιτυγχάνουμε με σκοπό το «ευ ζην»

Βάσει διεθνών στατιστικών τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στη σύγχρονη κοινωνία.Μερικοί παράγοντες κινδύνου όπως η ηλικία, το φύλο και το οικογενειακό ιστορικό είναι αδύνατον να τροποποιηθούν.

Όμως η εστίαση σε παράγοντες που αν τροποποιηθούν μπορούν να οδηγήσουν στην αποφυγή εμφάνισης της νόσου είναι το “κλειδί” για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Προσφέρεται ιατρική συμβουλευτική σε 7 βασικές κατηγορίες, που συνήθως ευθύνονται για τη διατήρηση της καλής μας υγείας.

Μάθετε πως μπορείτε να μεριμνήσετε για την καλή σωματική σας κατάσταση με τη Διακοπή του Καπνίσματος, τον Έλεγχο της Παχυσαρκίας, την υιοθέτηση ενός Υγιεινού Τρόπου Διατροφής, την ένταξη της Φυσικής Άσκησης στην καθημερινότητα σας, την εξασφάλιση του Ποιοτικού Ύπνου, τον Έλεγχο του Άγχους και την Έγκαιρη Διάγνωση Νοσημάτων όπως η Υπέρταση, η Δυσλιπιδαιμία και ο Σακχαρώδης Διαβήτης.

Επιπρόσθετα στόχος της συμβουλευτικής διαδικασίας σε συνεργασία με συναδέλφους εξειδικευμένους στις συγκεκριμένες παθήσεις, είναι η αναγνώριση και εάν είναι δυνατόν η τροποποίηση άλλων νοσημάτων που έχουν συνδεθεί με αυξημένη πιθανότητα καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως το ιστορικό θωρακικής ακτινοθεραπείας, η λήψη καρδιοτοξικής χημειοθεραπείας, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, η υπνική άπνοια, η περιοδοντίτιδα και τα αυτοάνοσα νοσήματα.