Καρδιαγγειακή Νόσος στις Γυναίκες

” Είναι η Νο1 απειλή για την υγεία; ”

” Τι μπορεί να προσφέρει ο σύγχρονος καρδιολόγος, ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την καρδιαγγειακή νόσο – Οι πάσχοντες από κατάθλιψη έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις ”

Υπάρχουν καλά και κακά νέα.

H καρδιααγγειακή νόσος είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες παγκοσμίως. Τα καλά νέα είναι ότι το 90% των περιπτώσεων καρδιοπάθειας μπορούν να προληφθούν με πιο υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής.

Η έγκαιρη πρόγνωση και η επίσκεψη στον σύγχρονο καρδιολόγο είναι σημαντική.

Η γνώση της διαφορετικής παθοφυσιολογίας της καρδιαγγειακής νόσου στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες και της άτυπης συμπτωματολογίας που πολλές φορές οδηγεί σε καθυστερημένη διάγνωση, είναι επιτακτική από τον σύγχρονο καρδιολόγο.

Σε πολλές περιπτώσεις η αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου αλλά και η θεραπευτική αντιμετώπιση των καρδιολογικών νοσημάτων των γυναικών είναι λανθασμένα λιγότερο επιθετική σε σχέση με τους άντρες.

Μερικούς από τους παράγοντες που ο γιατρός επιβάλλεται να συνεκτιμά για την ιδεατή αντιμετώπιση της γυναίκας καρδιολογικού ασθενή είναι η εμμηνόπαυση, το ιστορικό καρκίνου μαστού κυρίως όταν συνοδεύεται με ακτινοθεραπεία και καρδιοτοξική χημειοθεραπεία, η κύηση, η υπέρταση κατά την κύηση, ο διαβήτης κύσης, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η λήψη ορμονικής θεραπείας, η κατάθλιψη, ως αποτέλεσμα των πολλαπλών ρόλων που η σύγχρονη γυναίκα απαιτείται να ανταποκριθεί, και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να προσέχετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Ολοκληρώστε ένα check up. Ενημερωθείτε και παροτρύνετε τους γύρω σας να κάνουν το ίδιο.